Nieuws Nieuwe borden met gebouwletters

1 oktober 2020

Vanaf 1 oktober passen we de bewegwijzering in het Radboudumc aan. Zo hangt er vanaf vandaag nieuwe bebording met gebouwletters in de gang van het Radboudumc.

De gebouwen aan die gang hebben een letter gekregen: A, B, C, D en F (bekijk de plattegrond). Door de gebouwletter aan de routeinformatie voor afspraken in één van deze gebouwen toe te voegen, verwachten we dat patiënten en bezoekers makkelijker hun weg kunnen vinden in het ziekenhuis.

Gebouwletter, verdieping en routenummer

Tot nu toe ontvingen patiënten alleen een routenummer om hun weg te vinden in het Radboudumc. Dit blijkt voor veel mensen lastig, vooral voor laaggeletterden. Zij geven aan dat het voor hen belangrijk is dat de route ‘in stukjes’ wordt opgeknipt. Ook helpt het als ze weten op welke verdieping de afspraak plaatsvindt. Door gebouwen een letter te geven, kunnen patiënten nu eerst op zoek naar het gebouw waar ze een afspraak hebben. Vanaf 1 oktober ontvangen ze in hun afspraakbevestiging de gebouwletter, de verdieping én het routenummer.

Overige letters

Nog niet alle gebouwen hebben een letter gekregen. Sommige gebouwen krijgen geen letter, omdat ze naar de nieuwbouw gaan verhuizen. Na de oplevering van de nieuwbouw in 2022, krijgen ook de overige gebouwen van het ziekenhuis een letter.

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet