Nieuws Prof. dr. Jan W.A. Smit per 1 augustus 2019 benoemd tot decaan/vicevoorzitter Radboudumc

27 juni 2019

Prof. dr. Jan Smit is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit per 1 augustus 2019 benoemd tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Tegelijkertijd benoemde het College van Bestuur van de Radboud Universiteit Jan Smit tot decaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen. In de Raad van Bestuur van het Radboudumc wordt Jan Smit in het bijzonder belast met de portefeuille onderwijs en onderzoek. Jan Smit volgt Paul Smits op, die in maart tot voorzitter van de Raad van Bestuur werd benoemd.

De voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit, Loek Hermans, is verheugd over deze benoeming. ‘Jan Smit  is een bevlogen Radboudiaan met een enorme kennis van zaken en met een strategische visie op de drie kerntaken van het Radboudumc en relevante actuele bestuurlijke thema’s in het academisch zorglandschap.’

Paul Smits, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘mijn collega’s en ik zien er naar uit met Jan Smit samen te werken in de Raad van Bestuur. We kennen hem als een uitstekend afdelingshoofd, clinicus, docent en wetenschapper en zijn onder de indruk van zijn brede kennis over en inzicht in het brede spectrum van molecuul tot mens tot maatschappij. Jan Smit is een samenbindend leider die steeds vanuit een inspirerende visie te werk gaat.’

Daniël Wigboldus, voorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit: ‘we zijn zeer verheugd dat Jan Smit het team van decanen gaat versterken. Juist zijn visie op grensoverschrijdend onderzoek en onderwijs vanuit een sterke basis past perfect bij de koers van de Radboud Universiteit. Zijn verbindende gaven zullen daarbij ongetwijfeld tot hun recht komen.’

Jan Smit (1962)  is sinds 2012 verbonden aan het Radboudumc, als hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling Interne Geneeskunde. Daarvoor was hij werkzaam in het LUMC, waar hij in 2007 tot hoogleraar Interne Geneeskunde en Klinische Endocrinologie werd benoemd. Hij is opgeleid tot arts in Utrecht. In 2002 en 2003 verbleef Jan Smit voor onderzoek aan het Albert Einstein College of Medicine in New York. In 2017 en in 2019 vervulde hij al enige tijd ad interim het decaanschap in het Radboudumc.

Per 1 augustus 2019 bestaat de Raad van Bestuur van het Radboudumc uit: prof. dr. Paul Smits, voorzitter, prof. dr. Jan Smit, decaan/vicevoorzitter, dr. Bertine Lahuis en Cees Buren MBA RC.

Meer informatie


Viola Peulen

hoofd

+31655346484
neem contact op

Meer nieuws


Gentherapie myotone dystrofie type 1 vereist ook epigenetische ingreep Alleen genetische mutatie verwijderen lijkt onvoldoende

8 mei 2024

Correctie van een genetische mutatie repareert niet automatisch ook de epigenetische veranderingen ontdekte Rick Wansink bij onderzoek naar myotone dystrofie type 1. Dat heeft ook consequenties voor therapieontwikkeling bij soortgelijke aandoeningen.

lees meer

Plotseling gehoorverlies mogelijk voorteken van vaatproblemen? Onderzoekers zien verhoogd risico alleen bij zestigplus

6 mei 2024

Plots gehoorverlies wordt vaak genoemd als mogelijk voorteken van vaatproblemen in de hersenen. Onderzoekers vonden alleen bij zestigplussers een verhoogd risico. Moet de behandeling daarop worden aangepast?

lees meer

NWO subsidie voor ontwikkeling van innovatief volgsysteem

2 mei 2024

Het LiveScope project van Bernhard Englitz en Judith Homberg heeft een subsidie ontvangen van het NWO Open Technologie Programma.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet