Nieuws Gelders Orkest dankt neuro-oncologie Radboudumc met gastoptreden

20 december 2017

Medewerkers en patiënten van het Radboudumc konden woensdagavond 20 december genieten van een gastoptreden van een ensemble van Het Gelders Orkest. De muzikanten waren langsgekomen uit dankbaarheid voor de geslaagde behandeling van violiste Marte. Zij onderging eerder dit jaar een ingrijpende neuro-oncologische operatie in het Nijmeegse ziekenhuis. Inmiddels treedt ze weer voluit op.


Fotograaf: Stephan van Raay

Samen met een klein ensemble speelde ze woensdagavond 20 december verschillende werken van J.S. Bach in het bedrijfsrestaurant van het Radboudumc. Neurochirurg Mark ter Laan, die de operatie uitvoerde, was met zijn collega's aanwezig bij het optreden. "Het komt wel eens voor dat je een fles wijn krijgt van een dankbare patiënt, maar dit is wel heel bijzonder. Het is mooi om van zo dichtbij te mogen zien en horen dat Marte weer speelt. Een prachtig kerstcadeau voor onze collega's en patiënten."

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Vernieuwde AYA-lounge officieel geopend in Radboudumc  Een huiselijke plek waar jonge mensen met kanker elkaar kunnen ontmoeten

5 april 2024

De AYA-lounge voor jongvolwassenen met kanker is helemaal opgefleurd en opnieuw ingericht. Dankzij het Radboud Oncologie Fonds, sponsors en eigen medewerkers. Wethouder Grete Visser kwam de nieuwe lounge officieel openen met een van de AYA's.

lees meer

Verwijderd eierstokweefsel kankervrij terugplaatsen

20 februari 2024

Terugplaatsing van ingevroren eierstokweefsel bij vrouwen die kanker hebben overwonnen geeft een risico op terugkeer van diezelfde kanker. Lotte Eijkenboom onderzocht hoe dat risico is te elimineren door aanwezige kankercellen in eierstokweefsel te vernietigen zonder de eicellen te...

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet